مطمعنا اگر شما هم در این سری از مقالات با ما همراه بودید یا کمی در
جرسان دنیای ارز های دیجیتال باشید میدانید که یکی از بزرگترسن اشکالات ارز
های دیجیتال ریسک زیاد آن و نوسان قیمتی بالای آن است.
با اینکه یکی
از بهترین مزیت ارز های دیجیتال انتقال آسان آن است، به طوری که به راحتی
میتوان آن را با کارمزد بسیار کم از نقطه ای به نقطه ی دیگر در دنیا انتقال
داد.
مثلا اگر میخواستیم انتقال پول را انجام دهیم و به فرض مبلغ صد
هزار دلار را انتقال دهیم به نقطه ای در آن سوی آب ها ، این انتقال اگر
قرار باشد به روش سنتی و گذشته انجام شود چیزی حدود ۱۰ درصد از مبلغ را یه
عنوان کارمزد و مالیات بر میدارند.
در حالی که این انتقال در روش ارز دیجیتال بسیار بسیار ارطان تر و زیر حتی یک درصد است.
اما مثلا اگر فردی بخواهد بیت کوین را انتقال دهد و صرفا به جهت اینکه انتقال در این روش کترمزد انتقال بسیار ارزان است.
ممکن است به یکباره قیمت به شدت افت کند و این کاهش قیمت باعث ضرر ما میشود.
پس اگر دنبال راهی هستید که از این نوسانات دور باشید بهتر است این مقاله را تا آخر بخوانید.
اگر در حوزه ارزهای دیجیتال بعنوان تریدر فعالیت دارید یا برای سرمایهگذاری در صرافی های معتبر مقداری ارز دیجیتال ذخیره کردهاید، حتما میدانید که ارز دیجیتال تتر چیست و اطلاعاتی درباره آن دارید. در این مقاله می کوشیم تا شما را بیش از پیش با این ارز رمز پایه آشنا کنیم.
بسیاری از ارزهای دیجیتال در دنیای کریپتوکارنسی دارای نوسانات قیمتی زیادی هستند که سبب می شود تریدرها بتوانند از این نوسانات کسب سود کنند. اما در این میان ارزهای دیجیتالی نیز وجود دارند که قیمت ثابت و پایداری دارند و از سرمایه گذاران در برابر نوسانات قیمتی زیاد ارزهای دیجیتال محافظت می کنند. به این نوع از ارزهای دیجیتال، استیبل کوین یا ارز دیجیتال پایدار می گویند.
همواره قیمت ارزهای دیجیتال توسط تریدرها تعیین میشود و در حقیقت عرضه و تقاضای خریداران و فروشندگان است که قیمت مبادله رمزارزها را تعیین میکند، در عوض، استیبلکوینها به دنبال دستیابی به قیمتی ثابت و بدون نوسان هستند.
مفهوم استیبل کوین (Stablecoin)
استیبلکوین (stablecoin)ها نسل جدیدی از ارزهای دیجیتال هستند که بر بستر بلاک چین پیاده سازی شده اند و قیمت آن ها به دلیل وجود پشتوانه هایی در دنیای واقعی نظیر طلا، کالا یا پول های رایج، با نوسانات قیمتی کمی همراه است. بر همین اساس می توان گفت که استیبل کوینها در برابر نوسانات قیمت مقاوم هستند و شما میتوانید با نگه داری آن ها به جای رمزارزهایی مثل بیتکوین، از نوسانات بازار کریپتوکارنسی در امان بمانید. اما چگونه این کار امکان پذیر است؟
فرض کنید که هنگامی که بیت کوین در قیمت 5000 دلار قرار دارد، شما معادل قیمت یک بیت کوین خود، استیبل کوینی که با دلار آمریکا تثبیت شده است را خریداری نمایید، در این صورت شما 5000 واحد از آن استیبل کوین در اختیار دارید. حال اگر قیمت بیت کوین به 3000 دلار برسد، شما بازهم به همان مقدار 5000 دلار استیبل کوین دارید و می توانید در زمان دلخواه خود آن را به بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال تبدیل کنید. با اینکار از افت سرمایه خود جلوگیری کرده اید و در واقع 2000 دلار سود نصیبتان شده است.
انواع استیبل کوین ها
بطور کلی استیبلکوینها به 3 دسته اصلی تقسیم می شوند:
- استیبلکوین بدون پشتوانه
- استیبلکوین با پشتوانه ارز دیجیتال
- استیبلکوین با پشتوانه پول فیات
استیبل کوین بدون پشتوانه
استیبل کوین های بدون پشتوانه همانطور که از اسمشان پیداست از هیچگونه ذخایر و پشتوانه ای استفاده نمی کنند، اما سیستم کاری آن ها مثل بانک های مرکزی بوده و برای ثبات قیمت بسیار مناسب است.
بیسکوین (basecoin) نمونه ای از استیبل کوین های بدون پشتوانه به شمار می رود. این کوین به دلار آمریکا وابسته است و بر اساس نیاز از مکانیسم توافق برای افزایش یا کاهش عرضه توکنها بهره می برد. روش کار این رمز ارز کاملا مشابه چاپ اسکناس در بانک های مرکزی است که سبب حفظ ارزش پول فیات می شود. البته این مسئله می تواند بصورت خودکار، توسط قرار دادهای هوشمند و بر روی یک بستر غیر متمرکز انجام شود.
استیبلکوین با پشتوانه ارز دیجیتال
استیبلکوینهایی که توسط ارز دیجیتال پشتیبانی می شوند بدلیل محدود بودن ذخایر ارزهای رمزنگاری شده، ممکن است که نوسانات قیمتی زیادی داشته باشد. همچنین تعداد بیشتری از توکنهای ارز دیجیتال به عنوان پشتوانه ای جهت صدور تعداد کمتری از استیبل کوینها نگهداری میشود. مثلا، برای صدور ۱۰۰۰ دلار ارزش از استیبل کوینها باید ۲۰۰۰ دلار بیت کوین به عنوان پشتوانه استفاده شود، در این صورت تا ۵۰ درصد از نوسانات قیمتی بیتکوین ذخیره شده را در اختیار دارد.
استیبلکوین با پشتوانه پول فیات
برای ایجاد استیبل کوین هایی که با پشتوانه پول های فیات هستند، یک ارز فیات را به عنوان پشتوانه معرفی و نگهداری می کنند. البته این ذخیره جهت پشتیبانی می تواند به صورت طلا و یا سایر کالاهای ارزشمند باشد، اما در حال حاضر اغلب استیبل کوین ها از پشتوانه دلار آمریکا استفاده می کنند.
لازم به ذکر است که این ذخایر توسط نهادهای واسط نگهداری می شوند و بطور مداوم مورد بررسی قرار می گیرند. دو رمز ارز تتر (USDT) و TrueUSD مشهور ترین استیبل کوین هایی هستند که ارزشی تقریبا برابر با یک دلار آمریکا ایجاد کرده اند.
معروف ترین استیبل کوین های بازار کریپتوکارنسی
تتر (USDT)
ارز دیجیتال تتر (Tether) در سال 2015 به عنوان یکی از اولین استیبل کوین های بازار کریپتوکارنسی معرفی شد. توسعه دهندگان تتر(Tether) معتقدند که USDT توسط دلار آمریکا پشتیبانی می شود و ارزش هر تتر معادل یک دلار می باشد. اما در سال های اخیر صحبت های زیادی پیرامون پشتوانه تتر مطرح شده که در مقاله ارز دیجیتال تتر (Tether) چیست؟ به تفصیل در مورد آن صحبت شده است.
MakerDAO
MakerDAO یک سازمان مستقل است که به دنبال ایجاد نسل جدیدی از استیبلکوین هاست. این سازمان غیرمتمرکز فعالیت خود را از سال ۲۰۱۷ شروع کرد و استیبلکوین خود را با نام دای (DAI) معرفی کرد، برخلاف تتر که از دلار به عنوان پشتوانه خود استفاده می کند، رمز ارز دای (DAI) توسط اتریوم پشتیبانی می شود.
TrueUSD
TrueUSD یکی دیگر از استیبل کوین هایی است که همانند تتر با دلار آمریکا پشتیبانی می شود. این استیبل کوین از پروتکل ERC20 استفاده می کند و برخلاف تتر توسط شرکت های واسطه مورد تایید قرار گرفته و عملکردی شفاف از خود نشان داده است.
این شرکت در صدد ارائه ثبات بیشتر به دنیای پر نوسان ارزهای دیجیتال است. در حال حاضر TrueUSD در جایگاه ۳۴ ارزهای دیجیتال قرار دارد، اما پذیرش آن با سرعت مناسبی رو به افزایش است.
دلار جمینی (GUSD)
این استیبل کوین توسط برادران وینکلووس، که مالکان صرافی جیمنی و از سرمایه گذاران بزرگ بیت کوین هستند، ایجاد شد. دلار جمینی که از زمان عرضه آن در 19 صرافی لیست شده است در حال حاضر در جایگاه ۷۹ ارزهای دیجیتال قرار دارد. این توکن نیز به دلیل مطابقت با چندین استاندارد مختلف از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است.
USDC
USDC یکی از استیبل کوین های مبتنی بر پروتکل ERC20 است که از حمایت شرکت های بزرگی همچون کوین بیس و سیرکل برخوردار است، از همین رو جایگاه مناسبی در بازار ارزهای دیجیتال کسب کرده و در رتبه 23 قرار دارد. این stablecoin توانسته است با موسسات و صرافی های مهم دنیای کریپتو نظیر OKEx، لجر،کایبر و دیجی فینکس (DigiFinex) همکاری داشته باشد.
هیوبی (HUSD)
تفاوت این استیبل کوین نسبت به سایر استیبلکوین هایی که ذکر کردیم این است که فقط در صرافی های هیوبی قابل معامله می باشد و به عنوان جفت معاملاتی پایه در میان چهار استیبلکوین پشتیبانی شده از جانب صرافی هیوبی عمل میکند.
12 نظر در “17 استیبل کوین چیست؟”
Zourbuth, thanks for the incredible plug-in! It really looks great! Kailey Klaus Gulgee
VPS nya biasa pakai apa mas? Insyaallah saya juga mau nyoba pakai VPS Annabela Joey Farleigh
WOW just what I was looking for. Came here by searching for valve Annabella Kerr Raine
Super-Duper site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also Retha Barton Durtschi
I gotta favorite this web site it seems very beneficial invaluable Cosette Welch Agle
Wow, amazing blog format! How lengthy have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The entire glance of your website is excellent, as neatly as the content! Kore Massimo Marguerita
If you are going for best contents like I do, only go to see this web page all the time because it presents feature contents, thanks Sheelagh Serge Judd
I believe one of your adverts triggered my browser to resize, you may well want to put that on your blacklist. Bianca Sandor Cleres
Sejak lama aku sendiri suka penasaran apa bedanya UKM dan UMKM, hingga kadang ketuker-tuker kalau nulis atau membahasakan kedua istilah ini kalau lg ngobrol. Kini, dapat pencerahan dari Kak Fadli. Gert Bevin Hagen
Some truly great content on this website , thankyou for contribution. Fara Giraud Kirch Clara Dylan Kentigerma
Beautiful John! Is that the house you grew up behind you in the picture? Good memories Leah Arlen Sunil
RIP Wally. You were one of a kind with your sense of humor and dedication to your family. You will be missed. Blakeley Whitby Simson